Een nieuw leven voor oude gebouwen

In opdracht van: SVZ Advies

Project de graanfabriek: Twee oud-Hoogeveners van SVZ Advies gaan het oude gebouw van Agrifirm onder de naam de Graanfabriek herontwikkelen, mét behoud van het industriële erfgoed.

Een nieuw leven voor oude gebouwen. Een plek voor verbinding. Samen werken aan innovatie.

Stap 1 was een logo en een website. Stap 2 een bijeenkomst voor ruim honderd genodigden kwamen om te brainstormen over de mogelijkheden van dit gebouw.

Wat hebben wij gedaan?

  • Development
  • Content
  • Huisstijl
  • Design

Project de graanfabriek: Twee oud-Hoogeveners van SVZ Advies gaan het oude gebouw van Agrifirm onder de naam de Graanfabriek herontwikkelen, mét behoud van het industriële erfgoed.

Hoogeveen - Een escaperoom, skybar, grandcafé, bierbrouwerij, gamecentre, welness- en gezondheidscentrum, hotel of een plek voor kanoverhuur of om te abseilen.

De mogelijkheden die vrijdag werden geopperd om te vestigen in het voormalige fabriekspand van Agrifirm aan de Dr. Anton Philipsstraat zijn talloos. Hoogeveners Leen Schonewille en Jan Zwiggelaar van SVZ Advies hebben de locatie aangekocht en gaan deze herontwikkelen, maar wel met behoud van het industriële erfgoed.
 

Prachtige locatie
De vraag is echter hoe. Samen met ruim honderd genodigden werd vrijdag op locatie gebrainstormd over de mogelijkheden van dit gebouw. ‘De prachtige locatie aan het water en de doorgaande weg, maakten dat Jan en ik altijd zeiden: ‘als dit te koop komt, dan gaan wij het kopen. Toen het zover was, was het snel beslist’, vertelde Leen Schonewille vrijdag bij aanvang van de bijeenkomst.

Om te ontdekken welke mogelijkheden men in het monumentale pand ziet werd de bijeenkomst gehouden. ‘Wij vinden het geweldig, maar vinden anderen dat ook?’ Het antwoord was vrijdag volmondig ja.
 

Grote opkomst
Leen Schonewille was onder de indruk van het aantal mensen dat op de bijeenkomst afkwam. ‘Ik had er ongeveer 60 verwacht, maar het zijn er ruim 100. We moesten zelfs een extra groep maken.’ De aanwezigen gingen namelijk in groepjes uiteen om samen ideeën te spuien. Dit gebeurde nadat voorzitter Johann Bisschop van de Historische Kring een presentatie had gegeven over de historie van Agrifirm en architect Bauke Tuinstra van TWA architecten wat mogelijkheden had laten zien voor het fabrieksgebouw.

En indrukwekkend was de toren zeker. Op grote hoogte met uitzicht over bedrijventerrein De Wieken, werd de fantasie de vrije loop gelaten, zoals de vastgoedondernemers ook gevraagd hadden. ‘Laat je niet beperken door omvang, kosten en regelgeving.’
 

Plannen uitwerken
Vellen vol met mogelijkheden waren het resultaat. Schonewille was ermee in zijn nopjes. ‘Binnenkort gaan we met de gemeente en BOEi (een maatschappelijke organisatie die zich richt op het behoud van cultureel en industrieel erfgoed) om tafel om de plannen verder uit te werken. Het moet natuurlijk wel rendabel zijn. Anders kun je zo’n markant gebouw alsnog niet behouden. Dit was altijd een plek voor verbinding. De coöperaties zorgden voor verbindingen tussen de boeren en hun markt. Dat zouden we in de toekomst ook graag zo zien, maar dan anders.’

 

BRON: https://hoogeveenschecourant.nl/artikel/1042938/prohject-de-graanfabriek-hoogeveners-gaan-terrein-agrifirm-herontwikkelen.html

Een nieuw leven voor oude gebouwen is onder handen genomen door

Björn

Websitemetselaar

Onze leergierige developer. Bjorn wil jouw verwachtingen overtreffen, en eigenlijk die van hemzelf ook. Te midden van de moeilijkheid ligt voor hem de mogelijkheid.

Ciska

Social mediasmid

Ciska is onze enthousiaste social media marketeer. Ze weet bedrijfsdoelstellingen feilloos te vertalen naar een creatief plan en is vervolgens uiterst nauwkeurig in de uitvoering ervan.

Niels

Codevlechter, Ontwerpgieter

Niels is full stack developer en weet de essentie van een organisatie helder naar voren te brengen in design en implementatie. Hij knoopt alle systemen aan elkaar.

Deel dit bericht

Om deze functie te kunnen gebruiken moet u de cookieinstellingen wijzigen

Andere projecten