Zoekmachine-optimalisatie

Geef jij je websitebezoekers wat ze willen?

Zoekmachine-optimalisatie draait volledig om signalen. Waarop wil je vindbaar zijn en hoe laat je dat weten aan Google? Wij identificeren je doelgroep en optimaliseren je website voor zoekmachines.

Zoekmachineoptimalisatie, kortweg SEO (niet te verwarren met SEA), is niet zo moeilijk als het lijkt. Google en jouw bedrijf hebben hetzelfde doel: bezoekers zo goed mogelijk bedienen. Tien jaar geleden konden slimme marketeers de zoekmachine nog om de tuin leiden met handige trucjes. Dat lukt niet meer. Gelukkig maar, want zo krijg je als Googlegebruiker relevante zoekresultaten te zien en heb je als bedrijf een eerlijke kans om je doelgroep te bereiken.

Hoe zoekt je doelgroep?

Als je datgene biedt waarop jouw klant zit te wachten, beloont Google je met goede posities in de zoekresultaten. Waar zit dan de uitdaging? Weten waarop je gevonden wil worden. Het ontdekken van zoektermen die precies passen bij jouw doelgroep en de diensten of producten die jij aanbiedt. Zoektermen die door veel consumenten gebruikt worden en waarop de concurrentie (nog) niet moordend is. Daar liggen de kansen.

Vervolgens gaat het bovenal om signalen.

  • Signalen van jouw website aan consumenten. Wat is het onderwerp van je website? Welke producten en diensten bied je aan? Wat onderscheidt jou van de concurrentie?
  • Signalen van derde partijen aan jouw websites. Hoeveel websites linken er naar jouw website? Worden producten, teksten, afbeeldingen of video’s van jouw websites veel gedeeld op social media?
  • Signalen van jouw website aan zoekmachines. Hoe snel is je website? Zijn alle webpagina’s gemakkelijk door zoekmachines te indexeren? Kunnen zoekmachines de structuur van je website doorgronden?

Zoekmachines pikken al deze signalen op. Als jij je doelgroep goed kent, ze eerlijk benadert en goed informeert belonen zoekmachines je daarvoor. Helemaal niet zo ingewikkeld, toch?

Wij helpen je graag met het identificeren van jouw doelgroep en de bijbehorende zoektermen. Ook kunnen we je van dienst zijn bij het optimaliseren van de uitwisseling van signalen. Neem gerust contact op, we bespreken graag een keer de mogelijkheden op ons kantoor in Leek (Groningen).