Online adverteren

Als je het goed doet met online adverteren, dan praat je niet meer over de kosten maar over een investering!

Veel meer dan in offline marketing kunnen online advertenties op specifieke doelgroepen worden toegespitst. Google Ads maakt het makkelijk om in contact te komen met miljarden mensen op het moment dat zij op zoek zijn naar wat ze willen doen, waar ze naartoe willen gaan en wat ze willen kopen. Met Google Ads bereik je jouw doelgroep precies wanneer zij op zoek zijn naar jouw producten of diensten.

Wat zijn nou de  voordelen, de kosten en via welk soort advertenties bereiken we jouw doelgroep. 

 

Google Ads

Hoe vinden jouw (potentiële) klanten jouw bedrijf? Precies, via Google, want wat doe jij wanneer jij iets op wilt zoeken? Inderdaad, je gaat eerst even Googlen. In Nederland is Google de meeste gebruikte zoekmachine met een aandeel van ruim 95% (StatCounter, 2019). Op welke schaal je ook werkt; wereldwijd, regionaal of hyperlokaal, wees zichtbaar voor jouw klanten. Het mooie van online adverteren is dat (bijna) alle resultaten meetbaar zijn. Op deze manier komen we er snel achter wat wel, maar ook wat niet werkt en kunnen we tijdig bijsturen om een succesvolle campagne neer te zetten. Betaald adverteren kan een efficiënte en effectieve manier zijn om jouw bedrijf te laten groeien! 

 

Voordelen 
Het online adverteren geeft unieke mogelijkheden die andere media niet bieden. Een aantal voordelen is de doelgerichte marketing (targeting, personalisatie) en dat je het resultaat kan meten van de effecitiviteit van de campagnes. Ook heb je de kosten zelf in de hand en je betaalt alleen wanneer iemand op een advertentie heeft geklikt. Als je het goed doet met online adverteren, dan praat je niet meer over de kosten maar over een investering. Doordat je het klantgedrag en zoekverkeer kan monitoren kan je blijven verbeteren en leren over de acquisitie en het gedrag van jouw bezoekers. Ook vergroot je het bereik (breder publiek) en in het verlengde hiervan is dat de naamsbekendheid wordt vergroot. Meer uitleg over de voordelen? In onze blog hebben we aantal voordelen verder uitgewerkt! 

 

Verschillende advertenties met andere doeleinden

Je kan verschillende soorten advertenties opzetten met verschillende doeleinden. Je kan bijvoorbeeld denken aan:

  • Wat nou als we mensen kunnen bereiken die actief op zijn naar een oplossing die jouw bedrijf biedt en hoe mooi is het als jij dan bovenaan de zoekresultaten staat? Maak een tekstadvertentie in het zoeknetwerk
  • Mensen met een latente behoefte wil je ook niet missen. Door middel van displaybanners wijzen wij hen op de oplossing die zij zoeken en dat jouw bedrijf deze biedt! Maak zo'n banner in het display netwerk
  • Mensen die al eerder jouw website hebben bezocht, maar nog niet tot zijn overgaan kunnen we nogmaals benaderen door middel van remarketing! 
  • Heb je een webshop, dan creëren we voor jou een online etalage. Maak een productadvertentie in het shopping netwerk. Beelden spreken meer dan 1000 woorden. Jouw potentiële klant ziet een afbeelding van het product, de prijs en de naam van verkoper van zowel jouw bedrijf als de concurrentie.

 

Jij bepaalt, wij adviseren en ondersteunen

Het is niet eenvoudig om een campagne goed in te richten en te optimaliseren. We helpen je graag met het opzetten van fonkelnieuwe accounts. Net als bij de meeste processen is het belangrijk dat je het niet een eenmalige optimalisatie houdt. Wij kunnen de campagnes actief managen om zo de beste resultaten te behalen.  Heb je al een Google Ads account? Ook wij willen je adviseren en verder helpen met het verbeteren van bestaande Google Ads campagnes. Ambacht Media is uiteraard volledig Google gecertificeerd. 

 

Ons aanbod is: 

 Accounts opzetten (zoals Google Ads, Google Analytics, Search Console, Merchant Center). 

 Zoekwoordenrapport schrijven (wat zijn relevante zoekwoorden binnen jouw markt?). 

 Campagnes managen, beheren, optimaliseren en evalueren. 

 Zoekverkeer en klantgedrag bijhouden (zoekgedrag van jouw doelgroep).

 Advies geven over bestaande accounts. 

 

We gaan graag met in je gesprek om de mogelijkheden in kaart te brengen. De koffie staat al voor je klaar! Neem gerust contact.  Benieuwd naar eerder geboekte resultaten? Bekijk hoe we de omzet en ROI van webwinkel Kitchen & More hebben verbeterd!