De kracht van inhaakmomenten zoals Blue Monday
Vandaag is het BlueMonday, maar bij Ambachtmedia hebben we geen tijd voor een baaldag. Werk gaat altijd door, zelfs op de meest deprimerende dag van het jaar. Waarom? Omdat het juist op zo'n dag een geweldig moment is om creatief in te haken.
In een wereld vol AI en technologische snufjes worden echte, authentieke verhalen steeds belangrijker. Maar hoe zorg je ervoor dat je opvalt tussen alle online berichten? Door bijvoorbeeld een inhaakmoment te gebruiken.
Hoe val je online op?
Bij Ambachtmedia begrijpen we dat marketing een steeds grotere uitdaging wordt. Er moet meer originele content komen, steeds leuker en creatiever. Daar komen inhaakmomenten om de hoek kijken. Of het nu gaat om pindakaasdag, tulpendag, secretaressedag of CAPSLOCKDAG, de keuze is reuze.
Maar, let op: niet elk inhaakmoment is geschikt! De kunst van goede inhaakmarketing zit in het zoeken naar momenten die bij jou passen en die omzetten naar creatieve uitingen. Bij Coolblue werkt 1 april bijvoorbeeld perfect. Het past bij hun merkessentie: alles voor een glimlach.
Als Ambachtslieden weten we dat inhaakmomenten niet alleen draaien om geloofwaardigheid, maar ook om creativiteit, originaliteit en een goede dosis humor. En natuurlijk moet het passen bij je merk en doelgroep.
Waarom zou je inhaken?
-
Inspirerende campagnes: Wil je opvallen en de aandacht van je doelgroep grijpen? Dan zijn creatieve campagnes de sleutel tot succes. Een goed marketingbureau kan je hierbij helpen, maar zelf aan de slag gaan met inhaakmomenten kan ook!
-
Frequent content delen: Het is een uitdaging om consistent in beeld te blijven. Inhaakmomenten bieden variatie en kunnen helpen bij het frequent delen van berichten. Maar vergeet niet om een consistente lijn in je communicatie te behouden.
Wil je meer weten of eens sparren over creatieve inhaakmomenten? Laten we dan kennismaken. We staan klaar om met je mee te denken.
Koffie of thee drinken?
social@ambachtmedia.nl
Wat is Blue Monday?
Blue Monday is een term die wordt gebruikt om de derde maandag van januari aan te duiden, wat wordt beschouwd als de meest deprimerende dag van het jaar. De term werd populair gemaakt door de Britse psycholoog Cliff Arnall in 2005. Arnall ontwikkelde een formule waarin verschillende factoren werden meegewogen, zoals het weer, schulden, het aantal dagen sinds Kerstmis, het niet nakomen van goede voornemens en het gevoel van motivatie.
Hoewel de wetenschappelijke basis van de formule en de exacte validiteit ervan ter discussie staan, wordt Blue Monday vaak gebruikt als een concept om de sombere stemming te beschrijven die mensen ervaren na de feestdagen, wanneer de vakanties voorbij zijn, het weer vaak grijs en koud is, en veel mensen hun goede voornemens al beginnen te vergeten. Het idee is dat deze combinatie van factoren leidt tot een dip in de gemoedstoestand op deze specifieke maandag.