Hoe schrijf je een persbericht?

26-8-2022

Een persbericht is een goede manier om iets nieuws bij veel media onder de aandacht te brengen. Een persbericht verstuur je als je écht iets nieuws hebt en dat bekend wil maken. Wat nieuws precies is, lijkt nogal een breed begrip. Maar dat is het niet. Iets is nieuws als je er nog niet eerder over hebt geschreven of verteld. Duidelijk toch?

 

Probleem van persberichten

Persberichten die ingestuurd worden hebben vaak twee problemen: ze bevatten geen nieuws, of ze zijn te commercieel. Dus, hoe beter de inhoud en vorm van je persbericht, des te meer kans je hebt dat je ermee scoort in de media.

Schrijf een tekst met de 5 W's:

  • Wie
  • Wat
  • Waar
  • Wanneer
  • Waarom

Aan de hand van dit rijtje stel je de tekst samen. Het belangrijkste bovenaan, zodat de journalist vanaf de onderkant kan inkorten als er te weinig ruimte is voor volledige publicatie.

 

Het is de start van zoveel meer

Het moderne persbericht scoort niet alleen in de krant of in een tijdschrift, maar ook op internet kan dit veel voor je betekenen. Door de basis van je bericht te gebruiken voor zichtbaarheid op andere kanalen, ben je op veel verschillende online & offline plekken in beeld. Er zijn tegenwoordig zoveel manieren en mogelijkheden om op te vallen dat een persbericht nu geen eindpunt meer is, maar het startpunt kan zijn van veel meer.

 

Help elkaar aan informatie

Naast je eigen kanalen, wachten kranten, tijdschriften en online platforms op jouw ideeën en op jouw nieuws. Vooral online redacties zijn dagelijks op zoek naar informatieve, relevante goed onderbouwde, overtuigende informatie en teksten. Ze willen immers dagelijks verversen om lezers aan zich te binden.

Zorg er dus voor dat jouw informatie interessant is en goed is opgebouwd. Dan kunnen journalisten jouw nieuws gebruiken, hebben zij vernieuwing en jij je aandacht.

 

Heb je hier hulp en advies bij nodig?
Wij denken natuurlijk graag met je mee.

 

info@ambachtmedia.nl
0594 - 697 921


 


Deel dit bericht

Om deze functie te kunnen gebruiken moet u de cookieinstellingen wijzigen

Meer