Wees jezelf - laat je kracht zien

9-1-2020

Social media groeit snel en het is steeds lastiger om als bedrijf deze ontwikkelingen te blijven volgen. Hoe zorg je ervoor dat je toch beter zichtbaar wordt? Wees jezelf! Dat is alles wat nodig is om je te onderscheiden binnen jouw markt.
 

“Waarom moet een klant voor mij kiezen en niet voor een ander?” Deze vraag komen wij als ondernemers uiteraard ook vaak tegen. En dat begrijpen we heel goed, want er komen ook steeds meer ondernemers en bedrijven bij. Wij geloven dat er plek is voor iedereen.

Want elke ondernemer heeft een eigen uniek verhaal. Een andere beleving of stijl. En dat is dus precíes waarom de markt waarin jij je bevindt niet vol is. Omdat iedereen een eigen beleving, stijl of expertise aanbiedt trekt ook iedereen eigen klanten aan.

Laat je krachten zien
Het is belangrijk dat jij laat zien wat jouw onderscheidende krachten zijn. Wat zijn jouw specialiteiten? Waarom kiest een klant voor jou? Ontdek jouw onderscheidende krachten en laat deze zien. Dit trekt automatisch jouw ideale klanten naar je toe. Laat ze maar voor jou en jouw expertise komen. Alleen wanneer je die krachten laat zien zul je opvallen bij je doelgroep. Wat maakt jou bijzonder?

Maak het persoonlijk
Mensen doen zaken met mensen. Zorg ervoor dat de buitenwereld jouw persoonlijke kant leert kennen. Laat jezelf zien. Mensen zijn van nature nieuwsgierig en willen graag weten wie jij bent. Jouw klant koopt niet zomaar iets van jouw website. Nee, jouw klant koopt iets van jou. Ze willen weten wie er achter het merk zit.

Plaats bijvoorbeeld vaker een bericht met een foto van jezelf of een persoonlijk verhaal. Zorg ervoor dat je klanten overal iets van jou terugvinden. Op de zakelijke socials, op je website, in je nieuwsbrief: noem maar op. En zorg ervoor dat je een sterke ‘over mij’ pagina hebt.

Een krachtige eigen stijl
Opvallen doe je natuurlijk ook door een krachtige stijl. Een krachtige branding maakt je bedrijf sterk en aantrekkelijk. Dit maakt jou uniek en onderscheidend ten opzichte van anderen binnen jouw markt. Voer dit door tot in de puntjes: je website, je social media kanalen, je offline communicatie: alles. En, bonus: als je een krachtige stijl neer weet te zetten, zijn klanten ook bereid meer voor je producten of diensten te betalen.

Zorg ervoor dat de hele beleving rond jouw merk aansluit bij jou als ondernemer en dat je die beleving krachtig neerzet en vol blijft houden. Wees vooral lekker jezelf!


Deel dit bericht

Om deze functie te kunnen gebruiken moet u de cookieinstellingen wijzigen

Meer