Rust in je hoofd: Een marketeer's perspectief op de theatershow van Michael Pilarczyk

30-5-2024

Als marketeer bij Ambacht Media ben ik altijd op zoek naar nieuwe inzichten en inspiratie die ik kan toepassen in mijn werk. Begin deze maand was ik aanwezig bij de theatershow van Michael Pilarczyk, en ik moet zeggen, het heeft me echt aan het denken gezet.

Pilarczyk's show draaide om het belang van het vinden van rust in je hoofd te midden van de chaos van het dagelijks leven. En laten we eerlijk zijn, die chaos kan soms behoorlijk overweldigend zijn, vooral in ons vakgebied. 

Uit onderzoek blijkt dat stress op het werk een serieuze kwestie is die niet alleen van invloed is op onze mentale gezondheid, maar ook op onze algehele prestaties. Volgens het CBS ervaart bijna een kwart van de Nederlandse werknemers werkgerelateerde stress, wat kan leiden tot verminderde concentratie, motivatie en creativiteit. En dat is precies waarom het zo belangrijk is om methoden te vinden om deze stress te verminderen en meer rust te creëren.

Een van de meest waardevolle inzichten die ik uit Pilarczyk's show heb gehaald, is het idee dat onze mindset een grote rol speelt in hoe we stress ervaren en ermee omgaan. Als marketeer weet ik hoe belangrijk het is om een positieve mindset te behouden, vooral in tijden van drukte en stress. Positief denken kan ons helpen om uitdagingen effectiever aan te pakken en creatieve oplossingen te vinden voor complexe problemen.

Pilarczyk benadrukte het belang van dankbaarheid en mindfulness als manieren om meer rust in ons hoofd te creëren. Onderzoek heeft aangetoond dat mindfulnesspraktijken zoals meditatie en ademhalingsoefeningen kunnen helpen om stress te verminderen en onze algehele welzijn te verbeteren. En laten we eerlijk zijn, een rustige geest kan alleen maar bijdragen aan een betere focus en productiviteit op het werk.

Een ander interessant aspect van de show was het idee van het niet identificeren met onze gedachten en gevoelens. Dit is iets waar ik als marketeer echt over na moest denken. Hoe vaak laat ik mijn gedachten en emoties de overhand nemen en mijn prestaties beïnvloeden? Door bewust ruimte te creëren tussen mijzelf en mijn gedachten, kan ik effectiever omgaan met stress en negativiteit, en me beter concentreren op het leveren van resultaten voor mijn team en onze klanten.

Al met al heeft de theatershow van Michael Pilarczyk me geïnspireerd om bewuster te zijn van mijn mentale welzijn en om actief te werken aan het vinden van rust in mijn hoofd te midden van de drukte van het dagelijks leven. En ik ben ervan overtuigd dat deze nieuwe mindset niet alleen mijn persoonlijke leven zal verbeteren, maar ook mijn werk als marketeer bij Ambacht Media.


Ciska


Deel dit bericht

Om deze functie te kunnen gebruiken moet u de cookieinstellingen wijzigen

Meer