Overpikkeld Brein

19-3-2023

Hoe ons brein omgaat met overprikkeling in deze drukke en snel veranderende wereld, dat was het onderwerp van de lezing die ik onlangs bijwoonde van Charlotte Labee. Als marketeer bij Ambacht media ben ik dagelijks bezig met het vinden van de juiste manieren om onze boodschap over te brengen op ons publiek. En daarbij is het begrijpen van de werking van het brein een onmisbare factor.

Tijdens de lezing van Charlotte Labee werd ik me er nog meer van bewust hoe belangrijk het is om onze hersenen de nodige rust en ontspanning te gunnen. Want ons brein is niet altijd opgewassen tegen de enorme hoeveelheid prikkels die we dagelijks te verwerken krijgen. Zeker in deze maatschappij waarin we altijd 'aan' staan en waarin veranderingen in een razend tempo plaatsvinden, is het van belang om ons brein af en toe rust te gunnen.

Wat mij vooral bijbleef na de lezing was hoe belangrijk het is om bewuste keuzes te maken in welke prikkels we wel of niet toelaten. En dat geldt niet alleen voor ons privéleven, maar zeker ook voor ons werk als marketeer. Door ons bewust te zijn van de impact van prikkels op ons brein, kunnen we betere keuzes maken in hoe we onze boodschap overbrengen op ons publiek. Het draait om de juiste balans tussen stimulatie en rust.

Als marketeer, maar ook als individu, is het van belang om te begrijpen hoe ons brein werkt en hoe we deze kennis kunnen toepassen in ons dagelijks leven. Laten we ons brein de nodige rust gunnen en bewuste keuzes maken in welke prikkels we toelaten. Zo kunnen we het beste halen uit onszelf.

En nu is het tijd om de telefoon weg te leggen en even rust te nemen voor ons brein. 


Deel dit bericht

Om deze functie te kunnen gebruiken moet u de cookieinstellingen wijzigen

Meer