De kracht van een afbeelding

30-5-2022

Ons menselijk brein verwerkt een afbeelding maar liefst 60.000 keer sneller dan een stuk tekst. Daarnaast blijft een afbeelding ook vele malen langer hangen. Een afbeelding kan de sleutel tot succes zijn bij het plaatsen van berichten op social media. Maar hoe zorg je ervoor dat een afbeelding succes heeft? Wij helpen je een handje. 
 

Zorg voor een afbeelding van goede kwaliteit

Het is van belang dat de afbeelding die gebruikt wordt in het bericht van een hoge kwaliteit is, dit straalt professionaliteit uit naar de volgers van je pagina. Het gebruik van een scherpe afbeelding heeft over het algemeen meer effect op de betrokkenheid van je volgers bij een bericht dan het gebruik van een vage afbeelding. Gebruik geen afbeeldingen rechtstreeks afkomstig van Google, hier kun je te maken krijgen met copyright van de maker van de foto. 

TIP:  Neem een kijkje op www.pexels.com, hier staan een groot aantal gratis stockfoto's die je kan gebruiken. 
 

Bewerk de afbeelding

Als je een mooie foto hebt gemaakt of gevonden is het belangrijk om deze een professionele uitstraling te geven. Werk een watermerkje weg als deze in de foto staat. Zorg er daarnaast voor dat het bericht aansluit bij de rest van de eerdere berichten die je geplaatst hebt. Verwerk unieke kenmerken in de afbeelding die ervoor zorgen dat de volger gelijk aan jouw bedrijf denkt bij het zien van het bericht. Helemaal zorgen voor een grote herkenbaarheid? Probeer dan de huisstijl die jouw bedrijf heeft aan te laten sluiten bij de berichten die je plaatst. 

Let op:  Het gebruik van eigen foto's is over het algemeen beter voor de herkenbaarheid en eenheid dan het gebruik van stockfoto's. 


Zorg voor een passende afbeelding 

Een heel belangrijke tip voor het succes van jouw afbeelding is het zorgen voor een afbeelding passend bij de context van het bericht dat je plaatst. De tekst die je schrijft moet aansluiten bij de afbeelding die je plaatst. Hierdoor creëer je samenhang in je bericht en is de kans groot dat de boodschap die je wilt geven beter overkomt. 


Gebruik leuke afbeeldingen 

Uiteindelijk is het doel van een bericht plaatsen op social media dat het bericht blijft hangen bij je volgers. Dit gaat het makkelijkst als je gebruik maakt van leuke en grappige content. Maak een grappige afbeelding die ervoor zorgt dat klanten je bericht leuk vinden. Haak bijvoorbeeld in op een evenement of een speciale dag. Hoe leuker de afbeelding, hoe meer interactie, hoe meer succes voor jouw pagina!  


Toch nog hulp nodig? Wij zijn dé experts op het gebied van social media. Wij helpen je graag met al je vragen. Neem gerust contact met ons op. 

 


Deel dit bericht

Om deze functie te kunnen gebruiken moet u de cookieinstellingen wijzigen

Meer