Verkoop gratis jouw producten

5-6-2020

Verkoop gratis jouw producten

Google Shopping laat jouw potentiële klant direct het aanbod zien van producten die aangeboden worden via Google. Jij kan de producten hier promoten en zo verkeer naar jouw website verhogen en meer mensen bereiken. Jouw producten worden weergeven in de vorm van productadvertenties. Weet jij nog niet precies wat Google Shopping is? In de blog 'Wat is de kracht van het Google Shopping netwerk' heeft Anna alle nodige informatie met handige voorbeelden op een rijtje gezet.

 

Je kan op 2 manieren jouw producten promoten in Google Shopping: op de zoekresultatenpagina en via Shopping-tabblad. Op de gewone zoekresultatenpagina zie je een advertentie bovenaan of rechts van de tekstadvertenties. Het Shopping-tabblad is een vergelijkingssite van Google zelf. Op dit platform worden bijvoorbeeld producten, prijzen en verzendopties vergeleken van verschillende aanbieders. In eerste instantie zouden alleen de resultaten in het tabblad Shopping gratis zijn, maar eind juni is er aangekondigd dat alles van Google Shopping gratis wordt! 

 

Gratis? Ja!

Wij wisten al een tijdje dat Google hiermee bezig was, maar niet dat deze plannen ineens zo snel zouden worden doorgevoerd. Dus waarom juist nu? Vooral de coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat de plannen eerder zijn doorgezet. Wat ook meespeelt zijn de groeiende marketplaces die aan het concurreren zijn met Google Shopping. Neem de grootste concurrent: Amazon. Dit platform is sinds kort ook actief in Nederland en wint het van Google Shopping zowel op het gebied van het zoeken naar producten als met adverteren. 

 

Eerst wordt het uitgerold in Amerika en naar verwachting wordt dit eind 2020 wereldwijd uitgerold.  Google wil relevante zoekresultaten bieden aan de gebruikers. Of jij nou betaald of niet, Google zorgt dat dat de beste match wordt gezocht met het product waarop wordt gezocht. De betaalde advertenties blijven ook bestaan en worden weergegeven boven en onderaan de Shopping pagina! De gratis resultaten komen in het midden van de pagina.

 

Waarom Google Shopping?

Als je productadvertenties gebruikt, kunnen je producten direct weergegeven worden aan gebruikers die op dat product zoeken. Het voordeel hiervan vergeleken met een tekstadvertentie, is dat dit soort advertenties optimaal is voor webwinkeliers. De focus ligt namelijk op de afbeelding van het product en de prijs.

 

Jij bepaalt, ik adviseer en ondersteun

Nu Google Shopping gratis wordt, biedt het veel kansen voor verkopers en ondernemingen. Wil je graag meer weten over online adverteren of wil je een Google Shopping account opzetten? Anna helpt je graag verder!

 

Wie kan jou helpen? Dat ben ik, Anna. Mijn naam is Anna (25) en gecertificeerd Ads Specialist en Google Partner. Ik kan jou helpen zodat er binnenkort ook productadvertenties tevoorschijn komen van jouw bedrijf! 

 

Ik ga graag het gesprek met je aan om de mogelijkheden in kaart te brengen. De koffie staat al voor je klaar! Neem gerust contact met mij op via de mail of telefonisch.


Deel dit bericht

Om deze functie te kunnen gebruiken moet u de cookieinstellingen wijzigen

Meer