Maak je campagnes lekker zomers

4-7-2024

De zomer is in volle gang en dat betekent zon, zee en... social media! Tijdens de vakantie zijn mensen constant onderweg en hun laptops blijven vaak dicht. Mobiele telefoons worden altijd gebruikt, of ze nu op het strand liggen, in de tuin zitten of op het vliegtuig wachten. Daarom is het belangrijk om je social media berichten en campagnes te optimaliseren voor mobiele weergave. Bij Ambacht Media helpen we je graag om je campagnes zomerklaar te maken.


Waarom mobiele advertenties in de zomer?

De zomer brengt een andere invulling met zich mee. mensen zijn minder vaak thuis en hebben minder toegang tot hun laptops. Ze hebben altijd hun mobiele telefoon bij de hand. Mobiele advertenties spelen hier perfect op in omdat ze de doelgroep altijd en overal bereiken.
 

Het belang van actualiteit
Actualiteit werkt altijd, maar in de zomer is het extra krachtig. Mensen zoeken naar activiteiten en producten die passen bij hun zomerse levensstijl. Door je campagnes te richten op zomerse thema's, trek je direct de aandacht. Denk aan zonnige beelden, strandactiviteiten en verfrissende drankjes. Gebruik deze thema's om je boodschap krachtiger en relevanter te maken.


Tips voor zomerse campagnes

  1. Gebruik zomerse visuals: beelden van stranden, zwembaden en zomerse outfits trekken de aandacht. zorg ervoor dat je visuals helder en kleurrijk zijn om de zomerse sfeer te vangen.
  2. Maak gebruik van mobiele formaten: optimaliseer je advertenties voor mobiele weergave. korte video's en carrousel-advertenties werken vaak beter op mobiele apparaten.
  3. Focus op snelle boodschappen: mensen hebben in de zomer vaak korte aandachtsspannen. zorg ervoor dat je boodschap snel en duidelijk overkomt.
  4. Maak het interactief: gebruik polls, quizzes en interactieve posts om je publiek te betrekken. dit verhoogt de engagement en maakt je campagne leuker.


Bereik je doelgroep altijd en overal

Door je campagnes te optimaliseren voor mobiel, zorg je ervoor dat je altijd in contact blijft met je doelgroep. of ze nu genieten van een zonnige dag op het strand, in de tuin liggen of wachten op hun vlucht, jouw zomerse advertenties zullen hun aandacht trekken.

Laat de zomer jouw campagnes inspireren en zorg ervoor dat je altijd en overal zichtbaar bent.

Wil je meer weten over hoe wij je kunnen helpen met zomerse campagnes? Neem contact met ons op.
 

Social@ambachtmedia.nl


Deel dit bericht

Om deze functie te kunnen gebruiken moet u de cookieinstellingen wijzigen

Meer