Zorg dat je vindbaar bent voor je klanten

2-9-2022

Jan Willem is al helemaal in de Sinterklaasstemming. Hij is teksten aan het schrijven (SEO) voor de vindbaarheid van bedrijven rond deze feestelijke periode. Want natuurlijk willen onze klanten doormiddel van de beste zoektermen bovenaan in Google komen. 


Zoekmachine optimalisatie (SEO)

SEO is de afkorting voor Search Engine Optimization. De vertaling in het Nederlands is zoekmachine optimalisatie. Het is de online marketing techniek om meer bezoekers via zoekmachines “organisch” en “op natuurlijke wijze” op je website te laten landen dankzij website-optimalisaties. 

Met organisch zoekverkeer worden dus klikken bedoeld waarvoor je niet betaalt. 

 

Google en jouw bedrijf hebben hetzelfde doel: bezoekers zo goed mogelijk bedienen.

 

Jouw bedrijf bovenaan in Google
Wist je dat driekwart van de mensen hun smartphone gebruikt om een bedrijf of winkel in hun nabije omgeving te vinden? En dat bijna een kwart kiest voor het eerste (bovenste) lokale resultaat dat ze te zien krijgen?

Als je datgene biedt waarop jouw klant zit te wachten, beloont Google je met goede posities in de zoekresultaten.
 

Kies de juiste zoekwoorden

Waar zit dan de uitdaging? Dat je moet weten waarop je gevonden wil worden. Het ontdekken van zoektermen die precies passen bij jouw doelgroep en de diensten of producten die jij aanbiedt. Zoektermen die door veel consumenten gebruikt worden om te zoeken naar jouw dienst of product en waarop de concurrentie (nog) niet moordend is. Daar liggen de kansen.

Als jij je doelgroep goed kent, ze eerlijk benadert en goed informeert belonen zoekmachines je daarvoor. Helemaal niet zo ingewikkeld, toch?
 

SEO is echt de moeite waard om je in te verdiepen

Wij helpen je graag met het identificeren van jouw doelgroep en de bijbehorende zoektermen. Ook kunnen we je van dienst zijn bij het optimaliseren van de uitwisseling van signalen. Neem gerust contact op, we bespreken graag een keer de mogelijkheden op ons kantoor in Leek (Groningen).


Deel dit bericht

Om deze functie te kunnen gebruiken moet u de cookieinstellingen wijzigen

Meer