Gratis stockfoto's met Pexels: wat je als ondernemer moet weten

4-1-2023

Wanneer je op zoek bent naar afbeeldingen voor je website, blog, of social media kanalen, is het vinden van kwalitatief hoogwaardige en rechtenvrije foto's een uitdaging. Gelukkig is er Pexels: een website die duizenden gratis stockfoto's aanbiedt die je kunt gebruiken voor commerciële doeleinden.

Pexels heeft een enorme collectie afbeeldingen, waaronder foto's van mensen, dieren, natuur, stedelijke omgevingen, en meer. Met behulp van de zoekfunctie kun je snel en gemakkelijk de perfecte afbeelding vinden voor je project. Daarnaast kun je zoeken op categorieën zoals mode, voedsel, sport en technologie, waardoor het vinden van de juiste afbeelding nog eenvoudiger wordt.

Een van de grootste voordelen van Pexels is dat alle afbeeldingen rechtenvrij zijn en zonder toestemming gebruikt kunnen worden voor zowel commerciële als niet-commerciële doeleinden. Dit betekent dat je de afbeeldingen op je website kunt gebruiken, in je e-books, of op social media zonder bang te hoeven zijn voor eventuele inbreuken op auteursrechten.

Een ander voordeel van Pexels is dat de website gebruikers in staat stelt om de afbeeldingen te bewerken voordat ze worden gedownload. Dit omvat functies zoals bijsnijden, het aanpassen van de grootte, het toevoegen van filters, en het wijzigen van de kleuren. Dit maakt het mogelijk om de afbeelding aan te passen aan je eigen specifieke behoeften en het past bij de huisstijl van jouw bedrijf.

Als je de voorkeur geeft aan het gebruik van afbeeldingen van specifieke fotografen, biedt Pexels ook een sectie met de fotograaf van de maand. Dit is een handige functie om meer informatie te krijgen over de persoon achter de foto's die je gebruikt.

Pexels is niet alleen gratis te gebruiken, maar de website biedt ook een premium service, genaamd Pexels Plus. Dit is een betaalde dienst die toegang geeft tot nog meer afbeeldingen en functies, zoals exclusieve foto's, Adobe Photoshop- en Sketch-sjablonen en meer.

Al met al is Pexels een uitstekende bron voor ondernemers en marketeers om hoogwaardige afbeeldingen te vinden die passen bij hun merkidentiteit en doelen. Door gebruik te maken van Pexels kunnen ondernemers tijd en geld besparen bij het vinden van geschikte afbeeldingen voor hun bedrijf.

Dus, de volgende keer dat je op zoek bent naar een afbeelding voor jouw bedrijf, overweeg dan om een bezoek te brengen aan Pexels en ontdek hoe eenvoudig en handig het is om deze gratis stockfoto's te gebruiken.


Deel dit bericht

Om deze functie te kunnen gebruiken moet u de cookieinstellingen wijzigen

Meer