Een avontuurlijke dag op de Waddenzee met Ondernemersvereniging Westerkwartier

6-7-2024

We hebben een gezellige middag buiten onze comfortzone beleefd met Ondernemersvereniging Westerkwartier. Het was een dag vol avontuur en gezelligheid, waarbij we genoten van al het moois dat de Waddenzee te bieden heeft.
 

Start in Nienoord

De dag begon in Nienoord, waar alle ondernemers zich verzamelden en een plekje vonden in de touringcar richting Lauwersoog. De reis zelf was al een opwarmer voor de avonturen die zouden volgen, met genoeg tijd om bij te praten en nieuwe contacten te leggen.
 

Avontuur op de Waddenzee

In Lauwersoog stapten we aan boord van de Silverwind. Ondanks hoge golven en harde wind begonnen we aan onze tocht langs de zeehonden. De reis ging verder naar de Engelsmanplaat, waar we via een ladder en door het water aan land gingen voor een wandeling van ongeveer 1,5 uur.
 

Wandeling en belevenissen

Tijdens de wandeling verkenden we de oester- en mosselbanken en luisterden naar de gidsen die ons interessante informatie vertelden. Op sommige plekken lag slik, waar de liefhebbers doorheen konden lopen om te ervaren hoe dat is. We liepen door het water van de slenken en vaargeulen en kwamen via de duinen weer terug in het dorp.
 

Gezelligheid in de Toxbar

Na even omkleden, want we waren natgeregend en door water gelopen, doken we de horeca in. Bij de Toxbar stond een drankje en een hapje voor ons klaar. Hier konden we eten, drinken en onze belevenissen te delen terwijl we naar het EK voetbal op groot scherm keken.
 

Terugvaart en buffet

Met de pendelbus gingen we weer naar de boot en stapten aan boord voor de terugvaart, waarop een heerlijk buffet voor ons klaar stond. We genoten van het eten terwijl we terugvoeren naar Lauwersoog. Daarna keerden we, vermoeid maar voldaan en vol nieuwe informatie en belevenissen, terug naar Leek in de touringcar.
 

Een dag om niet te vergeten

Hoewel het een regenachtige dag was, koud en nat, had dit geen invloed op de gezellige sfeer. Het was een dag vol avontuur, nieuwe ontmoetingen en ervaringen. We kijken al uit naar het volgende uitje met Ondernemersvereniging Westerkwartier.


Deel dit bericht

Om deze functie te kunnen gebruiken moet u de cookieinstellingen wijzigen

Meer