De inhaakkalender: hét middel voor creatieve inspiratie

17-4-2021

Als marketeer is het belangrijk om creatief en origineel te zijn. Met de inhaakkalender heb je de perfecte tool om dit te bereiken. Of het nu gaat om het schrijven van een blog, het maken van een social media post, het versturen van een nieuwsbrief of het uitsturen van een persbericht: de inhaakkalender kan hierbij een grote inspiratiebron zijn.

Wat is de inhaakkalender?

De inhaakkalender is een overzicht van gebeurtenissen, feestdagen en evenementen die gedurende het jaar plaatsvinden. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld Valentijnsdag, de zomer- of winterzonnewende, Wereldwaterdag, de Dag van de Arbeid, Black Friday en Cyber Monday. De inhaakkalender biedt een handig overzicht van deze gebeurtenissen en kan als inspiratiebron dienen voor contentcreatie.

Hoe gebruik je de inhaakkalender?

Je kunt de inhaakkalender op verschillende manieren gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld inspelen op een specifieke feestdag door een social media post te maken die daarop aansluit. Denk hierbij aan een leuke Valentijnsdag-post waarbij je je producten of diensten promoot. Maar je kunt ook een blog schrijven over een specifiek evenement dat in de inhaakkalender vermeld staat.

Het mooie van de inhaakkalender is dat je op deze manier op een creatieve en originele manier jouw content kunt presenteren. Door in te spelen op actuele onderwerpen of gebeurtenissen zorg je ervoor dat jouw content relevant en up-to-date is, waardoor het meer aandacht krijgt.

De inhaakkalender als inspiratiebron

Natuurlijk hoef je niet altijd exact in te spelen op de feestdag of het evenement dat in de inhaakkalender vermeld staat. Je kunt het ook gebruiken als inspiratiebron voor jouw content. Zo kun je bijvoorbeeld een blog schrijven over de geschiedenis van Valentijnsdag, of tips geven voor het vieren van Koningsdag. Op deze manier maak je gebruik van de actualiteit, zonder per se direct op de feestdag of het evenement in te spelen.

Conclusie

De inhaakkalender is een handige tool die je op verschillende manieren kunt inzetten voor jouw contentcreatie. Het biedt inspiratie en zorgt ervoor dat jouw content relevant en up-to-date is. Door creatief en origineel te zijn met jouw content, val je op en trek je meer aandacht. Gebruik de inhaakkalender dus als inspiratiebron en maak jouw content nóg beter.


Deel dit bericht

Om deze functie te kunnen gebruiken moet u de cookieinstellingen wijzigen

Meer