Pas op voor fake berichten vanuit Meta

31-10-2023

Wees Alert op Phishing: bescherm je bedrijfspagina op Facebook!

Pas op voor slinkse internetcriminelen! Ze richten zich nu op bedrijven op Facebook. Ze sturen nepmails en berichten via Messenger, doen alsof ze van Meta for Business zijn. Hierin beweren ze dat je pagina de regels van Meta schendt. Deze oplichting is slimmer dan je denkt.

Ze gebruiken specifieke informatie, zoals regels over auteursrechtelijk beschermd materiaal en discriminerende advertenties. Deze berichten komen van hetzelfde adres als de echte berichten van Meta for Business. Wees voorzichtig en klik niet op verdachte links!Hoe herken je deze valse berichten?

  1. Spoor valse e-mails op: Meta communiceert vaak in de taal die jij hebt ingesteld. Ontvang je e-mails in een andere taal dan jouw systeemtaal? Wees dan extra voorzichtig.

  2. Let op de tijdsdruk: Valse berichten benadrukken vaak dat je binnen 24 uur moet handelen. Weet dat Meta je meer tijd zou geven als er echt een probleem was.

  3. Twijfel? Neem contact op: Als je twijfelt over de authenticiteit van een bericht, neem dan contact op met Meta support voordat je ergens op klikt.

 


Wat kun je doen?

  1. Klik niet direct: Klik niet op links in verdachte e-mails of berichten. Controleer altijd de afzender en de inhoud zorgvuldig.

  2. Wijzig je wachtwoord: Als je per ongeluk op een link hebt geklikt, wijzig dan direct je Facebook-wachtwoord.

  3. Tweestapsverificatie instellen: Zorg dat tweestapsverificatie is ingeschakeld voor extra beveiliging.

  4. Meld en blokkeer: Markeer verdachte e-mails als spam en blokkeer de afzender. Doe hetzelfde voor verdachte Messenger-berichten en blokkeer de gebruiker.

Wees waakzaam en bescherm jezelf tegen deze sluwe aanvallen. Samen kunnen we voorkomen dat internetcriminelen slachtoffers maken!

Lees ook: Pas op voor Nieuwe Facebook-Phishingtrucs!


Deel dit bericht

Om deze functie te kunnen gebruiken moet u de cookieinstellingen wijzigen

Meer