De betekenis achter de glimlach van Ambacht Media

1-3-2024

In de wereld van bedrijven en merken is het logo vaak het eerste wat mensen opvalt. Het is als het gezicht van een bedrijf, het eerste wat je ziet en wat je bijblijft. Bij Ambacht Media hebben we ook ons eigen unieke logo, en er zit meer achter dan je op het eerste gezicht zou denken.

Ken je dat gevoel wanneer je een bekend logo ziet en er meteen een glimlach op je gezicht verschijnt? Nou, dat is precies wat we hopen te bereiken met ons logo. Een glimlach die zegt: "Welkom, we zijn hier om je te helpen!"
 

De kracht van pareidolie

Wist je dat ons brein eigenlijk heel erg geïnteresseerd is in gezichten? We zijn geprogrammeerd om gezichten snel te herkennen en te interpreteren. Het is als een soort ingebouwde radar die ons vertelt wie vriend of vijand is. Dus, wanneer je ons logo ziet met die vriendelijke glimlach, reageert je brein meteen. Het herkent de glimlach als iets positiefs en vriendelijks, en dat maakt je meteen blij!
 

Als je de neiging hebt om gezichten te zien in levenloze voorwerpen zoals het fronsende gezicht van een huis, een verraste bowlingbal of een grijnzende appel, dan ben je niet de enige. Dit fenomeen wordt ook wel ‘pareidolie’ genoemd. Het menselijk brein is sterk geneigd om overal iets herkenbaars van te maken, wat goed van pas komt bij het herkennen van vormen die op eventueel gevaar kunnen wijzen, zoals bijvoorbeeld het silhouet van een roofdier.
 

Een vriendelijke benadering

Maar waarom is die glimlach zo belangrijk voor ons als bedrijf? We willen dat mensen zich goed voelen als ze aan Ambacht Media denken. We willen dat je vertrouwen hebt in ons en ons ziet als vriendelijke en betrouwbare mensen die er zijn om te helpen.

Ons logo is eenvoudig maar krachtig. Het bevat een vriendelijke glimlach die symbool staat voor onze benadering van creativiteit, service en samenwerking. We geloven dat een vriendelijke benadering de sleutel is tot succesvolle relaties, of het nu gaat om het bouwen van websites, het maken van aantrekkelijke inhoud of het opzetten van effectieve marketingcampagnes.
 

Een glimlach die meer zegt dan duizend woorden

Dus elke keer als je ons logo ziet en die glimlach opmerkt, weet dan dat het niet zomaar een glimlach is. Het is een slimme zet van ons om je een goed gevoel te geven en je te laten weten dat je bij ons in goede handen bent. En dat is precies wat we willen bereiken!

Wil je meer weten over het verhaal achter Ambacht Media en waarom we ons bedrijf deze naam hebben gegeven? Lees dan onze blogpost hier.


Deel dit bericht

Om deze functie te kunnen gebruiken moet u de cookieinstellingen wijzigen

Meer