Zakelijke inzet van social media

7-3-2021
  • Wie een groot bereik wil opbouwen, moet variëren in content. Combineer foto’s, video’s, stories en reels met elkaar om zoveel mogelijk gebruikers van een platform te bereiken.

  • Persoonlijke pagina’s presteren op LinkedIn beter dan zakelijke pagina’s. Dus gebruik, naast je zakelijke pagina, ook je persoonlijke pagina om contact te maken met je doelgroep.

  • Om het aantal Instagramvolgers te laten groeien is het belangrijk dat je volgers op jouw posts reageren. Stel dus een vraag en ga met je volgers in gesprek over het antwoord. Reageer op jouw beurt op posts van anderen.

  • Video’s van 10 minuten of langer presteren op Youtube het beste. Deze worden namelijk getoond in de bovenste zoekresultaten omdat YouTube de kijktijd beoordeelt, en lange video’s zo beloont. Ook krijgen deze voorrang in de lijst met video’s die automatisch worden afgespeeld wanneer een video is afgelopen.

  • Pins op Pinterest worden vaak maanden of zelfs jaren nadat ze gepubliceerd zijn nog getoond in de zoekresultaten. Zorg dus dat je pins tijdloos zijn om er lang van te profiteren en benoem specifieke zoekwoorden in de beschrijving.

  • Er zijn nog weinig Nederlandse ondernemers en bedrijven actief op TikTok. Je kunt nu snel als eerste binnen je branche aan de slag. Deel als je kapper bent bijvoorbeeld wekelijks verschillende stylingtips.

  • Bepaal vooraf over welke onderwerpen jij je contacten wilt informeren via WhatsApp en bereid deze berichten voor. Zo hoef je niet elke keer een nieuw bericht te verzinnen. Verstuur wekelijks of tweewekelijks een update om consistentie te creëren.

Marketing is een tijdrovende investering die de moeite waard is. Wanneer je actief bent op social media, zul je dit terug zien in je omzet.

Heb je geen tijd over voor social media marketing? Wij helpen je graag verder bij het vergroten van je bereik op social platformen en het verhogen van de omzet van je bedrijf.  Wij kunnen je helpen bij alles wat maar met online marketing te maken heeft. 

We hebben een social media specialist in huis die graag campagnes voor je opstart zodat je bereik vergroot wordt. En waar zorgt een groter bereik voor? Juist, voor een hogere omzet!


Deel dit bericht

Om deze functie te kunnen gebruiken moet u de cookieinstellingen wijzigen

Meer