Haastige spoed en een tikkie lui

1-5-2020

Een creatieve tekst schrijven, tja zo makkelijk is dat nog niet. Je hebt met een beetje geluk al een onderwerp, maar wat ga je daar nou precies over schrijven? En nog belangrijker hoe ga je beginnen?

Dagelijks zien we overal teksten voorbij komen en vooral online gaat deze informatiestroom altijd ontzettend snel. Maar wees eerlijk, lees jij alle teksten echt grondig door? Of scan jij de teksten?

 

Hierbij een aantal tips waarbij jij teksten kunt schrijven die ook echt worden gelezen! 

1. Aandacht trekken

Allereerst moet je de aandacht trekken van jouw doelgroep, want als deze aandacht er niet is kun je net zo goed geen teksten schrijven. Kies voor een pakkende titel of afbeelding. Begin met een vraag, een statement of iets waarin mensen zich in kunnen herkennen. Ook een afbeelding kan zorgen voor meer aandacht. Een grappige foto of een persoonlijke afbeelding zorgt dat mensen sneller naar jouw tekst kijken en starten met lezen.

2. Wacht niet te lang met de kern

Duur niet te lang met het schrijven van de kern van jouw tekst. Mensen scannen over het algemeen de teksten en om de aandacht vast te houden is het belangrijk dat ze in het begin gelijk een trigger krijgen om de tekst verder te lezen. Dus begin met een pakkende opening die vragen bij mensen opwekt en waarvan ze denken: ja nu wil ik het einde ook wel weten!

3. Call-to-action

Oke leuk die tekst. En nu? De lezers moeten wel het idee hebben dat ze iets met die tekst kunnen doen. Dus zorg ervoor dat ze aan het einde denken: Dit heb ik nodig! of Hier wil ik nog meer over weten! Met die call-to-action laat je zien wat mensen moeten doen om met jou in contact te komen.

Tips voor de structuur van de tekst

  • Houd de alinea's kort.
  • Zorg voor zinnen die makkelijk te lezen zijn. Dus niet te lang.
  • Maak een duidelijke structuur door subtitels en kopteksten.
  • Gebruik een opsomming wanneer dit mogelijk is.
  • Houd het eenvoudig, we hebben tenslotte haast.

Tips om creatief te schrijven

  • Wat wil de klant horen of lezen? Geef hier een unieke draai of twist aan.
  • Wat hebben ze nodig om overtuigd te worden?
  • Probeer je te verplaatsen in de lezers.
  • Maak gebruik van je eigen omgeving. Speelt er iets waaraan je het onderwerp kan koppelen?

Heb jij hulp nodig bij het schrijven van creatieve teksten? De koffie staat bij ons klaar, dus neem contact met ons op en kom langs!


Deel dit bericht

Om deze functie te kunnen gebruiken moet u de cookieinstellingen wijzigen

Meer