Nieuwe features op Instagram

23-7-2020

Instagram verandert voortdurend, voegt nieuwe functies toe, bewerkt hun algoritme en dit alles houdt ons scherp. Misschien had je ze al gezien en misschien wist je geen eens dat het bestond! Maar in deze blog bespreken we 3 nieuwe features van Instagram en leggen we je uit hoe je ze kunt gebruiken.

 1. Afgelopen maand lanceerde Instagram ‘Pinned Comments’. Dit houdt letterlijk in het vastpinnen van reacties onder jouw bericht. Door het pinnen zorg jij ervoor dat de reactie bovenaan blijft staan onder de post. Hierdoor kunnen interessante discussies ontstaan of zorg je er juist voor dat mensen altijd eerst die gepinde reactie lezen.

  Hoe werkt het?
  Ga naar de reactie onder jouw posts en swipe de reactie naar links. Je ziet hier 4 opties, waarbij ook de optie 'vastpinnen'. Vergeet niet om de laatste update van Instagram te downloaden.
   
 2. Maak gebruik van stickers! Stickers? Natuurlijk niet die dingen die je vroeger kreeg wanneer je netjes had geschreven op de basisschool, maar digitale stickers! Wanneer je een foto of video  via je verhaal deelt kun je stickers toevoegen om jezelf op leuke en unieke manieren uit te drukken. Deze stickers kunnen zorgen voor meer interactie met jouw volgers.

  Hoe werkt het?
  Gebruik bijvoorbeeld de sticker voor een poll met 2 opties: 'YES! Ik wil graag reserveren!' en 'Ik sla dit weekend even over'. Naar iedereen die heeft gekozen voor 'YES! Ik wil graag reserveren' stuur je een DM (direct message) met bijvoorbeeld een link naar de website of je vraagt voor hoeveel personen en voor welk tijdstip de reservering is. Op die manier kom je op een makkelijke manier in contact met je volgers en leg je de drempel om, in dit geval een reservering te maken, nog lager.
   
 3. De laatste feature gaat over de interactie met je volgers op Instagram. Instagram laat vanaf nu zien met wie jij de afgelopen drie maanden het minst contact hebt gehad. Met deze nieuwe functie kan je gemakkelijk zien welke accounts voor jou niet belangrijk of minder interessant zijn. Je kunt ervoor kiezen om dit account te ontvolgen, of misschien is het een reminder om weer contact met deze persoon op te nemen. De keuze is aan jou!

  Hoe werkt het?
  Ga naar je pagina en klik op 'volgers' of op 'volgend'. Je ziet een kopje met twee categorieën, 'accounts die je zelf niet volgt' en 'minste interactie met'. Wanneer je op een categorie klikt kun je zien welke accounts dit zijn.

Heel veel succes met het toepassen van deze Instagram features en mocht je nog vragen hebben over jouw socialmediakanalen? Laat het ons weten want we helpen je graag!

 


Deel dit bericht

Om deze functie te kunnen gebruiken moet u de cookieinstellingen wijzigen

Meer