Nederlanders zijn volgens Google echte kerst-liefhebbers

12-10-2019

Wist jij dat Nederlanders volgens Google echte kerst-liefhebbers zijn? Op Eerste Kerstdag is meer dan ±30% van alle gestreamde muziek kerst-gerelateerd. Dit gedrag zien we ook terug bij de zoekopdrachten voorafgaand aan de kerstdagen. De zoekopdrachten voor ‘ideeën’ via mobiel zijn gegroeid met ±47% de afgelopen jaren. Deze trend geeft aan dat gebruikers voorafgaand aan de feestdagen al inspiratie en ideeën opdoen en zich oriënteren voor de kerstinkopen.

Het is verstandig om in deze periode extra goed zichtbaar te zijn via betaalde kanalen, zoals SEA, social, video of display. Het is ook zeker waardevol om stappen te ondernemen om organisch goed te ranken met jouw webshop. Er wordt namelijk gezocht naar zoektermen zoals:

 

Hoe zet je de kerstboom op?
Inspiratie voor kerstcadeaus
Tekst voor een kerstkaart
Kerstcadeau moeder/vader/vriend
Kerstcadeau voor haar
Wanneer kerstboom opzetten?
Inspiratie kerstkleding
Welke kerstcadeaus?

Heb jij producten op je webshop waarmee jij een leuk haakje kunt bedenken met deze zoektermen? Schrijf dan blogs met inspiratie. Schrijf bijvoorbeeld een blog over “Inspiratie voor kerstcadeaus moeder” of “5 trends feestkleding voor dames”.

Kijk naar jouw product en waarom een gebruiker geïnteresseerd zou kunnen zijn in een blog over dit onderwerp in combinatie met de feestdagen. De gebruikers die je naar je website trekt kun je weer opvangen in doelgroepen, die je later weer in kunt zetten voor advertising. Twee vliegen in een klap!


Deel dit bericht

Om deze functie te kunnen gebruiken moet u de cookieinstellingen wijzigen

Meer