Video op social media trekt de aandacht

7-2-2023
Je zit op je telefoon te scrollen tussen de verschillende social media apps en dan wordt je aandacht getrokken door een video en stopt even met scrollen. Dit gebeurt steeds vaker, waardoor video’s steeds succesvoller worden ingezet.
 
Social media video
In de grote hoeveelheid van afbeeldingen en tekst op social media heb je niet altijd de aandacht om dit in je op te nemen. Bij video is dit anders, doordat het bewegend beeld is en nieuwsgierig maakt naar wat er komt heeft video wel de impact om direct de aandacht te trekken. Een video blijft ook beter hangen in je geheugen. Een video die persoonlijk is en op een toegankelijke manier is gemaakt wordt sneller bekeken.
 
Het is ook steeds makkelijker om een video te maken. Iedereen weet wel hoe je met een telefoon moet filmen en de kwaliteit hiervan is ook goed. Dit hoeft ook niet heel lang te duren, een korte video rond de 15 seconden kan al genoeg zijn. Eenvoudige video's, zoals korte vlogs over het bedrijf, achter-de-schermbeelden op Instagram of updatevideo's over een project, kun je zelf of met je collega's maken.
 
Je kunt video's ook gemakkelijk bewerken met je telefoon. Er zijn verschillende apps beschikbaar, maar je kunt ook gebruik maken van de social media app zelf, zoals Instagram. Met deze functie kun je de video op jouw eigen manier bewerken.
 
Videomarketing
De video's voor social media zijn goed te combineren met een aantal advertentie video's. Voor het adverteren kun je denken aan een promotievideo van het bedrijf voor meer online naamsbekendheid. Maar ook productvideo's maken is een slimme zet. Dit soort video's hebben een hogere waarde dan algemene video's, omdat ze voor langere tijd zichtbaar blijven en een hoger doel hebben gericht op extra omzet.
 
Bij videomarketing is het verstandig om van tevoren duidelijk te hebben wat je budget is. Daarnaast moet je overwegen of je iemand wilt inhuren om de video's te maken, maar natuurlijk kan je het ook zelf doen. Bij deze video's is het belangrijk om de muziek en vormgeving goed aan te passen aan de stijl van het bedrijf, zodat jouw bedrijf op een goede manier wordt weergegeven in de video en herkenbaarheid wordt gecreëerd.
 
Door in te spelen op het gevoel van de kijker in een video, trek je de aandacht en wil je ervoor zorgen dat iemand actie gaat ondernemen. Deze actie bestaat uiteindelijk uit het kopen van een product of dienst na het zien van de videoadvertentie. Om in te spelen op dit gevoel kun je bijvoorbeeld inzetten op ervaringen van andere klanten, laten zien welk probleem het kan oplossen of een tijdelijke actie te promoten.
 
Het inzetten van video's op social media kan dus heel waardevol zijn voor je bedrijf. Ga eens op zoek naar welke type video's passen bij je bedrijf en ga aan de slag!
 
Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Deel dit bericht

Om deze functie te kunnen gebruiken moet u de cookieinstellingen wijzigen

Meer