Ontdek de nieuwste Instagram-functies

27-5-2024

Heb je het ook gemerkt? Instagram heeft de laatste tijd flink wat nieuwe functies geïntroduceerd. Vooral de Stories zijn uitgebreid met allerlei handige en leuke updates.

 

1. Zojuist bekeken

Misschien heb je het al gezien: wanneer je vanuit je feed doorklikt naar het profiel van een maker, staat er bij de post die je in je feed zag: ‘Zojuist bekeken’. Dit lijkt op een vergelijkbare functie die TikTok al langer heeft. Handig als je snel wilt terugvinden wat je net hebt bekeken.

 

2. Nieuwe stickers maken

Het sticker-overzicht in Instagram Stories heeft een nieuwe, speelse look gekregen. Je hoeft niet meer eindeloos te scrollen; alle opties zijn in één oogopslag zichtbaar. Maar wat zijn de nieuwe stickeropties?

Kaders

Met de ‘kaders’-optie voeg je een polaroid-achtige foto toe aan je story, waarbij volgers hun telefoon moeten schudden of tikken om de foto te ‘ontwikkelen’. Automatisch wordt een datum en tijd toegevoegd, en je kunt een kort tekstje of emoji toevoegen.

 

Eigen inhoud toevoegen: muziek

Nu kun je volgers hun favoriete liedje laten toevoegen aan jouw story. Dit kan handig zijn om te ontdekken welke muziek jouw doelgroep leuk vindt en deze in toekomstige stories of reels te gebruiken.

 

Onthul

Met de ‘onthul’-sticker kun je een geheime story maken. Volgers kunnen de inhoud pas zien nadat ze je een DM hebben gestuurd. De story wordt eerst geblurd weergegeven, maar je kunt een hint geven over de verborgen content.

 

Uitsneden

Met de ‘uitsneden’-optie kun je stickers maken van je eigen foto’s. Instagram maakt automatisch een selectie, maar je kunt deze ook handmatig aanpassen.

 

3. Nieuwe functies in berichten

Niet alleen Stories, maar ook berichten hebben nieuwe updates gekregen. Instagram-berichten beginnen steeds meer op WhatsApp te lijken.

Bericht aanpassen

Heb je een bericht te snel verstuurd en heb je bijvoorbeeld een spelfoutje ontdekt? Je kunt nu binnen 15 minuten een verzonden bericht aanpassen.

Stil bericht versturen

Wil je iemand een bericht sturen zonder dat zij een melding krijgen? Plaats ‘/silent’ voor je bericht.

Chats pinnen

Pin je favoriete gesprekken bovenaan je chatlijst voor snelle toegang.

Leesbevestiging uitschakelen

Net als bij WhatsApp kun je nu ook op Instagram leesbewijzen uitschakelen.

Favoriete stickers bewaren

Bewaar stickers die je leuk vindt of die goed bij je bedrijf passen, zodat ze altijd bovenaan je lijst staan.

Thema’s

Pas het thema van je chats aan met verschillende opties zoals ‘Wonka’, ‘Dune’ of ‘Avocado’.

 

4. Meer foto’s in carrousel

Sommige gebruikers kunnen al meer dan 10 foto’s in een Instagram-carrousel plaatsen. Dit aantal zal waarschijnlijk toenemen naar 15-20 foto’s.

 

5. Een eigen chatbot

Meta is bezig met het uitrollen van Meta AI in verschillende landen, en voor Instagram komt er een nieuwe functie: je eigen AI-vriend bouwen. Je kunt de chatbot instellen met onderwerpen die je leuk vindt, en functies zoals het helpen plannen van reizen of het vinden van cadeaus.

 

Instagram blijft zichzelf vernieuwen met deze updates en nieuwe AI-functies. Wil je graag advies over hoe je deze functies het best kunt gebruiken? Neem contact met ons op.


Deel dit bericht

Om deze functie te kunnen gebruiken moet u de cookieinstellingen wijzigen

Meer