E-mails van Facebook: Pas op!

28-1-2024

In de digitale wereld worden we helaas vaak geconfronteerd met verschillende vormen van online fraude en misleiding. Recentelijk zijn er meldingen geweest van misleidende e-mails die zich voordoen als berichten van Facebook. Deze e-mails hebben als doel je persoonlijke informatie te verkrijgen en kunnen leiden tot phishing-pogingen. Om jezelf te beschermen, is het van groot belang om op de hoogte te zijn van deze scam-mailtjes en te weten hoe je ze kunt herkennen.
 

Hoe herken je een scam-mailtje van Facebook?

 1. Afzender controleren:

  • Facebook zal nooit officiële correspondentie sturen vanaf e-mailadressen die eindigen op "@outlook.com" of andere externe e-maildomeinen. Controleer altijd de afzender en wees argwanend bij verdachte adressen.
 2. Taalgebruik analyseren:

  • Scam-mailtjes bevatten vaak grammaticale fouten, onprofessioneel taalgebruik of vreemde zinsconstructies. Legitieme communicatie van bedrijven is doorgaans correct en professioneel geschreven.
 3. Verzoeken om persoonlijke informatie:

  • Wees uiterst voorzichtig met e-mails die vragen om persoonlijke gegevens, zoals wachtwoorden, creditcardinformatie of Burgerservicenummers. Legitieme organisaties vragen nooit om dergelijke informatie via e-mail.
    

Wat te doen als je een verdachte e-mail ontvangt?

 1. Niet klikken:

  • Vermijd het klikken op links of bijlagen in de e-mail, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor je online veiligheid.
 2. Verwijder de e-mail:

  • Verwijder de e-mail onmiddellijk uit je inbox. Door de e-mail te verwijderen, minimaliseer je het risico op onbedoeld klikken op links.
 3. Contact opnemen:

  • Als je twijfelt over de legitimiteit van een e-mail van Facebook, neem dan rechtstreeks contact op met Facebook voor advies. Gebruik hiervoor geen contactgegevens uit de verdachte e-mail, maar zoek deze op via de officiële kanalen van Facebook.

Deel dit bericht

Om deze functie te kunnen gebruiken moet u de cookieinstellingen wijzigen

Meer